Chuťový trip do japonské gastronomie - pětichodové menu Marka Hory
Sobota 22.11.2025 Od 18:30 90 minut (1:30 hodin)
Sobota 22.11.
Čas a vstupné
Bistro Café Jasoň, od 18:30 začínáme přesně / cena za celé menu bez pití 1590,-
Slogan
Chuťový trip do japonské gastronomie
Místo
Jasoň centrum
Doba trvání
90 minut (1:30 hodin)
Adresa
Komunitní centrum, Putimská 716/4, 142 00, Praha 4
Menu
Hamachi sashimi new style - Kranas japonský ochucený vařícím olejem a omáčkou ponzu
Sake no yuzu miso yaki - pečený losos marinovaný v japonském citrusu, nakládaná zelenina
Rafute - vařený bůček na Okinavský způsob
Aka ebi nigiri - s argentinskou krevetou
Maguro nigiri - s marinovaným tuňákem
Sake maki - rolka s lososem
Misoshiru - tradiční japonská polévka
Hojicha panna cotta - smetanový dezert s japonským čajem a čokoládou
Marek Hora šéfkuchař,patří k nejvýznamnějším znalcům a mistrům sushi v České republice i za jejími hranicemi. Je bývalým spolumajitelem a dlouholetým šéfkuchařem legendární restaurace YAMATO, která se dostala až do výběru Michelin Guide. V Japonsku se učil přímo od mistrů, jako je Masayoshi Kazato, a jeho dovednosti ocenili i sami Japonci – stal se totiž držitelem prestižního titulu Japanese Cuisine Goodwill Ambassador, který uděluje japonské ministerstvo zemědělství, lesnictví a rybolovu (MAFF) jen vybraným osobnostem po celém světě.