Chuťový trip do japonské gastronomie - pětichodové menu Marka Hory

Sobota 22.11.2025 Od 18:30 90 minut (1:30 hodin)

detail
Termín

Sobota 22.11.

Čas a vstupné

Bistro Café Jasoň, od 18:30 začínáme přesně / cena za celé menu bez pití 1590,-

Slogan

Chuťový trip do japonské gastronomie

Místo

Jasoň centrum

Doba trvání

90 minut (1:30 hodin)

Adresa

Komunitní centrum, Putimská 716/4, 142 00, Praha 4

Menu

Hamachi sashimi new style - Kranas japonský ochucený vařícím olejem a omáčkou ponzu

Sake no yuzu miso yaki - pečený losos marinovaný v japonském citrusu, nakládaná zelenina

Rafute - vařený bůček na Okinavský způsob

Aka ebi nigiri - s argentinskou krevetou

Maguro nigiri - s marinovaným tuňákem

Sake maki - rolka s lososem

Misoshiru - tradiční japonská polévka

Hojicha panna cotta - smetanový dezert s japonským čajem a čokoládou

Marek Hora šéfkuchař,patří k nejvýznamnějším znalcům a mistrům sushi v České republice i za jejími hranicemi. Je bývalým spolumajitelem a dlouholetým šéfkuchařem legendární restaurace YAMATO, která se dostala až do výběru Michelin Guide. V Japonsku se učil přímo od mistrů, jako je Masayoshi Kazato, a jeho dovednosti ocenili i sami Japonci – stal se totiž držitelem prestižního titulu Japanese Cuisine Goodwill Ambassador, který uděluje japonské ministerstvo zemědělství, lesnictví a rybolovu (MAFF) jen vybraným osobnostem po celém světě.